Home » General » Nama Negara Berbau Lagi : India Detects Possible Terrorist Attack Linked To Malaysia

Nama Negara Berbau Lagi : India Detects Possible Terrorist Attack Linked To Malaysia


A long time reader alerted me about this news this morning (Thank you sir). It looks like our past habits of harbouring foreign militants and others are still creating problems for our neighbours.  Here is a report from the Times of India :



NEW DELHI: Indian intelligence intercepted financial transactions links to wanted Islamic preacher Z—- N— suggesting Malaysia-based Rohingya outfit may be in an advanced stage of orchestrating a terror strike in India by group led by a woman

intelligence suggests that woman-led group, trained in Myanmar, may attempt strike in an Indian city in the next few weeks

Late Friday, intel establishment alerted police and state intel bureaus of Delhi, Haryana, UP, Bihar and West Bengal to step up surveillance source confirmed

An intel document, seen by TOI, states suspicious India-centric transactions 200,000 (US??) dollars tracked to Kuala Lumpur based Rohingya leader M_______ N_____ and controversial Islamic cleric Z—- N—.

intel document states a Chennai-based hawala dealer, received part of this fund

group was to infiltrate India in mid-end Dec through Bangladesh

identity of woman who supposedly trained in Myanmar is unclear 
suspected she was sent to Myanmar from Malaysia early this year, a source said

likely targets mentioned Ayodhya, Bodhgaya, Punjab and Srinagar

agency suspects Popular Front of India may extend support to group 

trying to figure out if Rohingya militants raising funds in Malaysia involved 
N— wanted by India for money laundering, inciting extremism through hate speeches


My comments :

Jadi tahniah lah kepada sesiapa yang bertanggungjawab membenarkan orang-orang ini masuk dan duduk dalam negara kita.

Here is some history about some other militants who were allowed to live in Malaysia (by the Panglima Pintu Belakang and gang) who went on to cause so much murder, chaos and terrorist attacks in our neighbouring countries :


Indoensian terrorist leader Abu Bakar Basyir who lived in Malaysia for 17 years


“Bashir was convicted on similar charges; he was linked to the bomb attack on the Buddhist monument Borobudur in 1985 but fled to Malaysia. 
During his 17 years in exile in Malaysia Bashir undertook religious teachings in both Malaysia and Singapore. During this period he became involved with Jamaah Islamiyah, an militant Islamist group.  Bashir remained in exile until Indonesian President Suharto’s fall in 1998.  He was in exile in Malaysia for 17 years.
1. Abu Bakar Basyir – bapa ideologi Jemaah Islamiah
Abu Bakar Basyir adalah seorang guru agama dan pemimpin agama di Indonesia. Dia dan beberapa orang lagi menubuhkan Pertubuhan Darul Islam (PDI) yang dianggap cuba membina Daulah Islamiyah di Indonesia. Tapi gerakan ini dapat tekanan daripada pemerintahan Soeharto, malah Abu Bakar sendiri pernah dipenjara pada lewat 70-an.
Pada tahun 1985, seramai 20 orang PDI lari ke Malaysia dengan mendarat di Pelabuhan Klang, termasuklah Abu Bakar dan Abdullah Sungkar (antara pengasas PDI). 
Masa di Malaysia, mereka kembangkan perjuangan mereka kepada orang Indonesia di Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Lepas itu pada 1993, Abdullah Sungkar keluar dari PDI dan tubuhkan Jemaah Islamiah (JI) yang berselindung disebalik madrasah Luqman Nul-Hakiem di Johor. Di sinilah mereka melatih anak-anak JI sebagai ‘Mujahiddin Islam’ atau kader jemaah.

Dari kiri: Abu Bakar dan Abdullah Sungkar. Imej dari Tribunnews.com & totalwar-ar.wikia.com
Tapi bila Abdullah Sungkar meninggal dunia pada 1999, Abu Bakar ambil alih jawatan tersebut. Bila pemerintahan Soeharto jatuh pada 1998, Abu Bakar balik semula ke Indonesia dan aktif sampaikan ceramah di sana. Sampailah, dia ditahan pada 2004 bila didakwa terlibat dalam kegiatan pengganas.
Abu Bakar Basyir dikaitkan dengan pengeboman Bali (2002) dan pengeboman Marriott Hotel, Jakarta (2003). 
Dia juga cuba membunuh Presiden Indonesia, Megawati Sukarnoputri. 
Pengeboman Bali (2002) mengorbankan 202 orang, manakala 12 orang terbunuh dalam pengeboman Hotel Marriott.


My comments :  Abu Bakar Basyir and Abdullah Sungkar were not the only terrorist leaders who have found refuge in Malaysia.  Malaysia has given refuge to other militant leaders from Mindanao, Aceh, Thailand and maybe other places.

And there is a common denominator among them all – they are Muslims. Kalau Islam saja then its ok. PR boleh dapat, boleh duduk sini free, boleh dapat kerja di universiti “Islamic”, boleh di beri penghormatan Police motorcycle outrider dan kebodohan-kebodohan lagi lah.

Sejak berapa lama dah negara kita Malaysia makin menjadi bahan ketawa bagi seluruh dunia. We are really looking stupid in the eyes of the world. 

Perdana Menteri yang curi duit berbillion Ringgit boleh kata ‘I dont know how the money masuk my bank account‘. Hakim yang jatuhkan hukuman penjara 12 tahun jawab simple saja ‘Ya lah, tapi kau ada menulis cek daripada akaun kau tu. Takkan kau tak check the balance in your bank account sebelum kau tulis cek?‘ 

Perkataan ‘bodoh’ makin menjadi jenama yang dikaitkan dengan negara kita. Yang latest pula Menteri Besar bodoh macam buntot lembu ugut untuk sekat aliran sungai pula !!  

Tapi kes memberi perlindungan kepada puak-puak militant pula amat merbahaya bagi manusia lain dalam dunia ini – terutama sekali negara jiran kita.  Kita bagi makan dan minum selama 17 tahun kepada Abu Bakar Basyir (dan Abdullah Sungkur). Apa akibatnya? Mereka lepaskan bom di Bali yang bunuh 202 orang di negara jiran kita. Mereka lepaskan bom di Filipina, mereka bunuh manusia di Ambon dan banyak lagi.

Di Mindanao pula orang yang kita bagi makan dan minum free balik ke Mindanao dan huru harakan negara jiran kita. Mereka juga sokong puak militant Jamalul Kiram serang Sabah. Orang terbunuh, Polis negara kita dan negara mereka mati di tembak dan banyak lagi benda-benda haram dan haramjadah yang berlaku.  

Sekarang pula India khuatiri puak militant berpangkalan di Malaysia akan membuat serangan ganas di negara itu pula.

Sekali lagi negara kita menjadi pusat perkembangan otak dan minda bodoh di peringkat tertinggi.  Just a bunch of stupid, village idiots. Nak sekat sungai daripada mengalir, beri PR kepada puak militant dan pendakwah (konon) yang menjadi mentor puak-puak teroris, memberi makan dan minum free kepada teroris ISIS dan banyak lagi kebodohan yang berlaku dalam negara kita. 

Menjadi bahan ketawa dunia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*